Korte Biografie

Ik ben geboren in Cisternino (Italië) in 1967 en ik woon sinds 1998 in Gent (België).

In Italië heb ik Germaanse Talen en Literatuur gestudeerd met een scriptie in Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Bari. Van 1999 tot 2006 volgde ik een opleiding schilderkunst aan de Sint-Lucasacademie in Gent. Later nam ik deel aan verschillende thematische en meer specifieke schilderlessen en workshops in de ateliers van Wisper, waarbij ik de voorkeur gaf aan cursussen geïnspireerd op de werken en tentoonstellingen van het Museum voor Schone Kunsten (MSK) en het Museum voor Hedendaagse Kunst (SMAK) van Gent. Ik ben zeer attent en doe regelmatig mee aan de vele culturele activiteiten die dit land mij biedt. Verder was ik van 2000 tot 2020 redacteur van het tijdschrift Il Caffé van het gelijknamige Italiaanse culturele centrum in Gent.

Op doek en op papier probeer ik de indrukken die de natuur, mijn afkomst, mijn reizen en actualiteit bij mij oproepen weer te geven. Ik ben gefascineerd door oude bomen, takken, bladeren en wortels.

Ik schrijf vaak enkele woorden op de achterkant van mijn werken en in mijn notitieboekjes, waardoor ik de betekenis en emoties van het moment waarop ik ze maakte opnieuw kan ontdekken en doorvertellen. Terwijl ik schilder stopt de tijd. Veel werken leg ik ze opzij en neem ze meerdere keren terug, zelfs na jaren. De lagen, de markeringen en de penseelstreken zijn zichtbaar en vormen de geschiedenis van het schilderij. Er zijn daarentegen maar weinig andere werken die, zonder het te beseffen, binnen een paar penseelstreken geboren en afgewerkt worden. Het creatieve proces fascineert me en laat me nooit meer los. De interpretatie en ontdekking van ruimte, vormen en kleuren laat ik aan de kijker over.